Bestellen kan bij de leden of via laudatelaurentius@telenet.be met duidelijke vermelding van naam en adres.  Wij nemen dan verder contact me u op. 

 

                                          Wijnactie 2022

€ 9,80        Cava Chenine – Spanje / brut 

Chenine is een prachtige schuimwijn uit Spanje, ten westen van Barcelona. Hij is gemaakt van druiven zoals de Xarel Lo, de Macabeo en de Parellada. Deze cava wordt gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’, wat betekent dat dezelfde productiemethode gevolgd wordt als bij het maken van champagne. De Cava Brut heeft een zeer lage dosage van 5g/l. Dit betekent dat er niet veel suikers worden toegevoegd. Het resultaat is een frisfruitige cava die mooi evenwichtig is.  Ook de Cava Demi-sec en Rosé hebben een mooi smakenpallet.  Deze flessen niet langer dan 2 jaar bewaren. Schenken aan ongeveer 8° C.

 

€ 10,50        Porto Rochez – Portugal / rood en wit

De wijngaarden van Rochez liggen langs de beroemde rivier Douro, Portugal.  De Rochez Tawny (rood), gerijpt op eiken vaten, heeft een heldere gerijpte kleur en aangename aroma’s van chocolade. De smaak zet zacht in en blijft aangenaam lang nasmaken. Serveren tussen de 12 – 14ºC.  De Rochez White (wit) krijgt ook enkele jaren van rijping in eiken vaten en geeft verse fruitsmaken met een elegante, complexe notensmaak. Deze witte Rochez wordt best licht gekoeld gedronken. De Britten drinken hem zelfs on-the-rocks! Serveer temperatuur: tussen de 8 – 10ºC.

 

€ 8,50       Domaine de Médeilhan 2019- Frankrijk / wit droog

Domaine de Médeilhan is een familiaal bedrijf dat eigendom is van de familie sedert 1870. Het domein is gelegen in Vias in de omgeving Béziers-Languedoc. 36 ha wijngaarden in een heuvelachtig gebied op een klei-kalksteen-bodem. Deze Cuvée Tradition van het domein is gemaakt van hoofdzakelijk Chardonnay afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken, aangevuld met wat Viognier. Vinificatie op lage temperatuur. Verfijnde neus met abrikoos en exotisch fruit. Harmonieuze elegante wijn in de mond, volume maar toch fris. Mooie toetsen van abrikoos.

€ 8,80        Drostdy Hof Adelpracht  – Zuid-Afrika / wit zoet

De Drostdy Adelpracht valt onder de appellatie Coastal Region/West-Kaap. Het assortiment van Drostdy Hof wordt internationaal zeer gewaardeerd. Deze wijn is gemaakt van de Chenin Blanc-druif (Steen in het zuidafrikaans). De druiven worden later geoogst dan diegene voor een droge witte wijn (Late Harvest). Resultaat is een strogele wijn met gouden gloed en aroma’s van tropische vruchten.  De balans tussen zoet en zuur zorgt ervoor dat deze wijn niet snel gaat vervelen. Deze wijn doet het goed als aperitief, dessertwijn, bij oosterse gerechten of foie gras.

 € 8,50    Domaine de Médeilhan 2019 – Frankrijk / rosé

Domaine de Médeilhan is een familiaal bedrijf dat eigendom is van de familie sedert 1870.  Het domein is gelegen in Vias in de omgeving Béziers-Languedoc. 36 ha wijngaarden in een heuvelachtig gebied op een klei-kalksteen-bodem. Deze Cuvée Tradition van het domein is gemaakt van 80% Syrah aangevuld met Grenache. Vinificatie op lage temperatuur. Schitterende lichtgekleurde rosé. Expressieve neus van rood fruit. Aangenaam in de mond met mooie fraîcheur. Mooie tonen van aardbei en framboos. 

€ 8,80       Duché D’Uzès 2018 – Frankrijk / rood

In 1997 sloegen 4 jonge wijnbouwers uit de streek van Uzès en de Cévennes de handen in elkaar, met als één doel: bewijzen dat een vin de Pays d’Oc ook groot kan zijn.  Deze Terre Cabanis is hun topproduct en blinkt dan ook uit. Gemaakt van 80% Grenache aangevuld met 20% Syrah. Granaatrode kleur, fijne en aangename neus. Complex doch aangenaam in de mond. Heel volle wijn met toetsen van rood fruit en wat kruidigheid. Schenken aan 16 à 18° C.

€ 13,80     Château Jamard Belcour 2015  Lussac Saint-Emilion – Frankrijk / rood

 De familie Despagne is in St. Emilion reeds generaties een bekend begrip voor zijn wijnen.  Alain Despagne heeft enkele eigendommen in de regio, waaronder een mooi domein in Lussac. De sterkte van deze wijnstreek is de diepe kalklaag die zorgt voor een uitstekende voeding voor de druiven.   Zoals het een echte St. Emilion betaamd, wordt ook hier hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de Merlotdruif. Het fluweelzachte karakter van deze druif komt in deze wijn zeker tot uiting. Het is een wijn die reeds jong mag gedronken worden, ideaal verbruikt wordt na 3 à 7 jaar. Het is een aangename begeleider van rood vlees, alsook een rustige genietwijn. Lichtjes chambreren.

                                               Bieractie 2022

€ 17,00     Pakket bestaande uit 8 gelijke bieren

€ 17,00     Gemengd pakket: 2 bieren waarvan elk 4 stuks

€ 17,00     Geschenkverpakking 4 bieren (keuze) met glas.

Vlaamsche Leeuw Triple (33 cl – blonde kleur – 8,5 % alcohol)

Een blond, helder bier van hoge gisting met een aroma van Saaz-hop. Het zachte moutkarakter en de geparfumeerde fruitigheid van peren en appeltjes komen sterk tot hun recht tijdens de afdronk. Tijdens het brouwen worden op verschillende tijdstippen fijne aroma-hoppen toegevoegd. De Saaz-hop voegen we helemaal op het einde van het brouwproces toe. Zo bekomen we het mooie hoparoma. De tweede gisting op fles (en vat) zorgt ervoor dat men het bier langer kan bewaren (tot 2 jaar) en dat tijdens deze bewaring de smaak verder evolueert.

Vlaamsche Leeuw Donker (33 cl – donker kleur – 7,5 % alcohol)

Het donkere bier, met een diepe, herfstbruine kleur, is een bier van hoge gisting. De verschillende donkere moutsoorten geven aan dit bier een volmondige lichtzoete smaak en in de afdronk een lichte fruitigheid die in evenwicht is met de zachte bitterheid. De tweede gisting op fles (en op vat) zorgt ervoor dat men het bier langer kan bewaren en dat tijdens deze bewaring de smaak verder evolueert.   Bewaar het bier op een droge en donkere plaats. Steeds de flesjes rechtopstaand bewaren, ook in de koelkast. De hergisting op de fles garandeert een intensere smaak en een  langere bewaartijd.

%d bloggers liken dit: