Het koor Laudate Laurentius is in 1991 ontstaan uit een groep vrienden met een gedeelde passie voor zingen en muziek. De naam van het kerkkoor verwijst naar de patroonheilige van de kerk van Wielsbeke, de Heilige Laurentius. Naast het opluisteren van enkele misvieringen wordt er jaarlijks naar een eigen concert toegewerkt.

In het ruim 25 jarig bestaan van het koor kan er teruggeblikt worden op concerten samen met Voice Male, Sois Belle en Udo. Alsook concerten verzorgen samen met andere koren zoals Fiammante Harelbeke, Hultheim Kruishoutem, Gemengd koor Aalbeke, Torenhalm Waregem, Singhet Vro Desselgem en Crescendo Meulebeke, waren fantastische ervaringen. De deelname aan de “Last Post” onder de Menenpoort blijft voor alle leden een memorabel moment.

‘Muziek is voeding voor ziel en geest’, dat ervaren wij steeds met onze 14 leden. Er wordt gerepeteerd op regelmatige basis. Het koor zingt vierstemmig en het repertoire is heel divers. Kortom, het is een vrolijke groep die graag samen zingt en dit onder de leiding van Lieve Lannoo.

%d bloggers liken dit: